Om mig

Anna Weglewska, uddannet dyrlæge (med dansk autorisation) og COAPE adfærdsterapeut.

Hundes adfærd har altid været fascinerende for mig. Den dyreart har utrolig tilpasningsevne til livet blandt mennesker, men i mange tilfælde opstår der problemer med hundens opførsel.  Det skyldes tit ikke den lider af nogle afvigelser, men fordi den har problemer med at klare visse hverdagssituationer i vores komplicerede verden, når den f.eks. er nødt til at skulle håndtere komplekse (og ofte modstridende) roller på samme tid.

Og da adfærdsproblemer hos kæledyr øges, synes jeg at det er nødvendigt at hjælpe til bedre kommunikation på begge sider.

I 2019 fik jeg et eksamensbevis: Diploma In The Practical Aspects of Companion Animal Behaviour and Training, The Centre for Applied Pet Ethology (COAPE), den største organisation, der uddanner dyreadfærdspecialister i Storbritannien og Polen.

Denne uddannelse har lært mig at forstå adfærd hos hunde og bruge de nyeste videnskabelige tilgange, som bevæger sig væk fra at behandle dyr med adfærdsproblemer som en sygdom og som tidligere har medført behandling eller straf.

Hvert enkelt tilfælde behandles individuelt, hvor alle aspekter af dyreejerforholdet, såvel som udviklingen og historien for hvert dyr, indgår i vurderingerne. Det er også vigtigt, at man tager hensyn til kæledyrs og ejers følelser for at hjælpe hinanden med at kommunikere.

Den nye tilgang betyder også, at man samarbejder med ejere og deres dyr i nogen tid (som et forløb).